Landal GreenParks

donderdag 8 oktober 2009

Groepsverzekering - Vergeet uw bijzondere bijdrage (8,86%) niet

Een groepsverzekering is eigenlijk een “appeltje voor de dorst” dat u als werkgever via premiebetaling opbouwt voor uw werknemer en dat in principe uitgekeerd wordt aan de werknemer op het moment dat hij met pensioen gaat of dat aan zijn erfgenamen uitgekeerd zal worden indien de werknemer vroeger zou overlijden.

Het betreft een vrij goedkope loonvorm.

De premie die u als werkgever in de groepsverzekering stort, is immers niet onderworpen aan de gewone patronale bijdrage van 35%, noch aan de normale werknemersbijdrage van 13,07%. In principe zijn de premies die u in de groepsverzekering stort fiscaal aftrekbaar. De werkgeverspremie die u voor uw werknemer in de groepsverzekering stort, wordt bovendien bij de werknemer niet belast.

Als u voor uw werknemers een groepsverzekeringheeft afgesloten (bv. ter vervanging van het suppletief sectoraal systeem van de ecocheques in PC 218), mag u echter niet uit het oog verliezen dat de groepsverzekeringspremie wel onderworpen is aan een bijzondere werkgeversbijdrage van 8,86%. Uiterlijk de laatste dag van de maand die volgt op het kwartaal waarin de premiestortingen werden uitgevoerd, moet de som van deze bijzondere bijdrage aan de RSZ worden gestort. De storting moet worden vermeld op de kwartaalaangifte aan de RSZ. Alle bewijsstukken over de stortingen en over de verschuldigde bijdrage dient u gedurende een periode van 3 jaar bij te houden.

Een groepsverzekering is dus één van de goedkopere vormen van verloning. Om boetes te voorkomen mag u echter niet vergeten de bijzondere werkgeversbijdrage van 8,86% te betalen en aan te geven bij de RSZ.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks