Landal GreenParks

donderdag 24 februari 2011

Pensioenplannen: jongeren kunnen goedkoop reserves opvragen om hun hypothecaire lening af te betalen

Uw werknemers alternatief verlonen kan op heel wat manieren. Het boek “Alternatieve verloning en fiscus” heeft alle alternatieve bezoldigingstechnieken samengezet. De ene bezoldigingstechniek brengt natuurlijk meer op dan de andere. FinanceWorld sprak met Christiaan Moeskops, auteur van het boek “Alternatieve verloning en fiscus” over de populairste en meest renderende bezoldigingstechnieken.


In België zijn de drie belangrijkste technieken: de salarissplitsing, het toekennen van aandelenopties en pensioenplannen.

Pensioenplannen: jongeren kunnen goedkoop reserves opvragen om hun hypothecaire lening af te betalen

Traditioneel gaan oudere werknemers een pensioentoezegging verkiezen boven een cash bonus. Het fiscale rendement daarop is immers veel hoger dan een cash bonus. Het nadeel ervan is dat je er pas aan kan tegen dat je 60 jaar bent. Veel jongere werknemers verkiezen daarom een cash bonus, ook al brengt het minder op, je kan tenminste onmiddellijk aan het geld en je hoeft geen 20-30 jaar meer te wachten.


Christiaan Moeskops legt uit dat dergelijke pensioenplannen toch interessant zijn voor jonge werknemers. Weinigen weten dat je de reserves die in een pensioenplan zitten, er terug uit kan halen om investeringen in onroerend goed te doen. Zonder fiscale kost. Er zijn een aantal verzekeringsmaatschappijen die dit aan een minimale kost van bijvoorbeeld een halve procent toestaan, op voorwaarde dat je investeert in een onroerend goed.


Dat onroerend goed mag ruim geïnterpreteerd worden: dat is renoveren (gevelreiniging, dakvervanging, laten schilderen) of een zwembad aanleggen. Maar ook de aankoop van elk onroerend goed binnen de Europese Economische Ruimte: een villa in Zuid-Frankrijk, een appartement aan zee, een chalet in Oostenrijk. En, wat ook meestal niet geweten is: de aflossing van hun hypothecaire lening. Jongere werknemers hebben vaak nog een hypothecaire lening, zij kunnen dan reserves eruit halen en hun hypothecaire lening afbetalen. Op die manier kunnen bedrijven vaak tot een consensus komen tussen oudere en jongere werknemers en fiscaal voordelig gaan verlonen via bijkomende pensioenopbouw.

Het volledige artikel kan je lezen op http://www.financeworld.be/  na registratie.

Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks